weer thuis... - Reisverslag uit Enschede, Nederland van Maureen - WaarBenJij.nu weer thuis... - Reisverslag uit Enschede, Nederland van Maureen - WaarBenJij.nu

weer thuis...

Blijf op de hoogte en volg Maureen

06 April 2014 | Nederland, Enschede

Ja, ik ben alweer meer dan een maand in Nederland.
Iets meer dan vijf weken geleden vloog ik vanuit Washington DC naar Amsterdam. Het klinkt ontzettend kort, maar het voelt als een eeuwigheid geleden. Er is van alles gebeurt, maar dit zijn wel de grootste veranderingen.

- De taal.Na twee jaar lang vrijwel continu Amerikaans-Engels te spreken was de hele dag Nederlands spreken en horen een vreemde gewaarwording. Met als gevolg, de helft van de tijd begon ik een gesprek in het Engels, of waren mijn Nederlandse zinnen ontzettend krom.

- Woonomstandigheden. Nadat ik acht jaar geleden verhuisde naar Rotterdam om op mezelf te wonen, woon ik weer bij mijn ouders in. Dit is ontzettend wennen.

- Werk... Voor ik vertrok, viel ik op de kinderopvang in, waar het nu behoorlijk slecht in gaat. Ik sta nu als gastouder ingeschreven, op zoek naar een gezin. Binnenkort begin ik twee dagen te werken, dat is wel wat anders dan 45 uur per week werken als au pair.

-Ik, want ook al zie ik er niet veel anders uit dan toen ik vertrok, ik ben wel anders.

Dit maakt het aanpassen en wennen aan het land waar ik ben opgegroeid soms behoorlijk lastig. Want ook al herken ik het, lijkt het een heel vreemd land. Gelukkig heb ik een doel voor ogen.